10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENLERİ DÜZENLENDİ

11 Kasım 2019
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENLERİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyetimizin  Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 81. Yılında Suluova’da törenlerle anıldı.

Düzenlenen ilk anma töreninde, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ve Belediye Başkanımız Fatih Üçok tarafından çelenklerinin sunulmasının ardından saat:09.05 geçe sirenler çalarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İkinci anma töreni ise Belediye Kültür Merkezi Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Okul öğrencilerinin, “Atatürk” konulu çeşitli şiirler okumalarının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “Yüce Ata” Oratoryosu başarıyla sahnelendi.

Daha sonra, canlı performans için sahne alan Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Tahir Keskin, “Atam Ölmedi” slayt sunum eşliğinde sahnede Atatürk’ün bir portesini başarılı bir şekilde tasvir ederek katılanlardan alkış ve beğeni aldı.

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 81. Yılı ve “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” kapsamında Suluova’da düzenlenen anma programları, ödül töreni ile son buldu.

Ödül töreninde hafta kapsamında ilçe okulları arasında düzenlenen “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanımız Fatih Üçok ve Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Oğul tarafından çeşitli hediyeler verilerek tebrik edilmesiyle program son buldu.

Bu arada, Suluova Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Atatürk” konulu bir resim serginin de açıldığı Kültür Merkezi salonunda ki anma programına, Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Cumhuriyet Başsavcı Oğuzhan Oğul, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hamit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.