13. AKDAĞ ŞENLİKLERİ HEYECANI

Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, Suluova Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl Kapaklı Mesire alanında gerçekleştirilen “13. Akdağ Yayla Şenlikleri” programına katıldı.

13.Akdağ yayla şenlikleri kapsamında Akdağ yöresine ait, gelenek ve görenekler, şiirler, yöresel oyunlar ve yarışmalar, deyiş ve müzik programları, karakucak güreşleri ile Geleneksel yarışmalar yapıldı. Bu yıl 13’ncüsü düzenlenen Suluova Akdağ Yayla şenliklerinde değişik ve heyecanlı etkinlikler yer aldı. Kapaklı Mesire Alanında başlayan 13. Akdağ Yayla Şenliği gösterileri ve 18 yaş altı Yıldızlar Geleneksel Karakucak güreşleri heyecan yarattı. Önceki yıllara nazaran daha büyük bir katılım ve coşkunun yaşandığı 13. Akdağ Yayla Şenliklerinde birlik ve beraberlik adına güzel mesajlar verildi.

İlçemizdeki diğer dernek faaliyetlerinin yanı sıra 13 yıldır geleneksel hale gelen bu şenliğinin yapılması için belediye olarak maddi ve manevi destek verdiklerini belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok; bu gibi yayla şenliği ile sevgi ve muhabbetin çoğaldığını, birlik ve beraberliğin sağlandığını, gelenek ve göreneklerin yeni nesillere aktarıldığını ifade ederek, “Bu etkinlikler çok kıymetli ve anlamlıdır. Geleneğin yaşatılması her şeyden önemlidir. Akdağ derneğimiz bu etkinlikler ile geçmişten geleceğe kültürümüzü taşıyorlar. Onun için bu tür etkinlikleri canı gönülden desteklememiz lazım. Belediye olarak biz ilçemizdeki tüm derneksel faaliyetleri ve etkinlikleri destekliyoruz. Suluova’mız birçok çevre il ve ilçelerden göç alarak kültürlerin karıştığı çok kültürlü bir şehir ve bir kültür mozaiğidir. Onun için bu kültür mozaiğini yaşatmak boynumuzun borcudur. Hep birlikte bu etkinliklere destek olalım.” Dedi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 15 Temmuz hain kalkışmasının yıldönümünde verdiğimiz yüzlerce şehitlerimizi ve binlerce gazilerimize minnet duygularını ifade etti, milletimizin cesareti ve feraseti ile bu büyük beladan ülke olarak kurtulduğumuzu belirterek bu hain girişimini unutmamız ve unutturmamamız gerektiğinin altını çizdi.

Çok sayıda hemşehrimizin aile fertleriyle birlikte katılarak piknik yaparak şenlikleri izlediği ve güzel bir gün geçirdiği 13. Akdağ Yayla Şenliğinin “ŞENLİK AĞASI” seçimlerini 6 taliplinin arasından Ümit Koca ve Fahrettin Özdemir kazandı.

Akdağ Yayla Şenliklerine Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un yanı sıra Amasya Valimiz Dr. Osman Varol, Samsun Valisi Osman Kaymak, Amasya Milletvekilimiz Hasan Çilez, İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz, Ak Parti İlçe Başkanımız Muhammed Biçer, Meclis Üyelerimiz ile birlikte çok sayıda hemşehrimiz katıldı.