KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

02 Eylül 2019
KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Belediyemiz, İlçemizin Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Kültür ve Sanat Festivalinin 1. Gecesinde hemşehrilerimize unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediyemiz, İlçemizin Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve altı gün boyunca sürecek olan Kültür ve Sanat Festivalinin 1. Gecesinde Gece Yolcuları konseri ile hemşehrilerimize unutulmaz bir gece yaşattı.

Hemşehrilerimizin yoğun katılımı ile ilklerin yaşandığı Festival Açılış Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yöresel halk oyunları gösterileri ile başladı.

Alanı dolduran binlerce hemşehrilerimize katılım ve destekleri için teşekkür ederek açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Suluova’nın, 62 yıl önce, 1 Eylül 1957 yılında ilçe olmasını her yıl çeşitli etkinliklerle festival havasında kutladıklarını, bu yıl ise açılışı yapılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı nedeniyle çok daha renkli ve bol etkinliklerle kutlayacaklarını, festivallerin kültürlerin, halkların ve güzelliklerin buluştuğu güzel organizasyonlar olduğunu, ilçeden başlayan dayanışma ve kardeşlik mesajlarının bu gibi etkinlikler vesilesi ile tüm dünyaya yayıldığını kaydetti.

Suluova’nın ülkenin dört bir yanından gelen ve birbirleriyle kaynaşmış, dayanışma içerisinde ki insanların oluşturduğu çok kültürlü bir şehir odluğunu ifade eden Belediye Başkanımız Fatih Üçok, rahmet ve minnetle andıkları Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının çabalarıyla kurulan Şeker Fabrikası vesilesi ile büyüyerek, geliştiğini, Amasya bölgesinin mevcut yer altı ve üstü zengin potansiyelleri ve genç nüfusu ile en gözde ilçesi olduğunu, son yıllarda yapılan sanayi yatırımları ve belediye hizmetleri ile hızla kalkındığını, bundan sonra yapılacak yeni yatırımların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif hizmetlerle Suluova’nın bir marka şehir haline geleceğini, her geçen gün yeni yatırımlar alan Suluova’nın bölgenin parlayan yıldızı olduğunu, söz verdikleri gibi, herkesin yaşamaktan keyif aldığı bir Suluova oluşturmak için geçmişteki 5 yılda olduğu gibi gelecekteki yıllarda da çok daha yatırım ve hizmetler yapacaklarını, hemşehrilerimizin dua ve desteğiyle bunu gerçekleştireceklerini belirterek bugüne kadar ilçeye katkı sağlamış herkese teşekkür etti.

Amasya Valimiz Dr. Osman Varol, burada yaptığı konuşmada, kurulduğu dönemden bu yana sürekli gelişen Suluova’nın çok ciddi ekonomik potansiyeli bulunduğunu, ülkenin kırmızı et ihtiyacının yüzde 4’ünü karşıladığını söyledi. Büyükbaş hayvancılıkla Türkiye’de söz sahibi bir ilçe olduğunu belirten Amasya Valimiz Dr. Osman Varol, “Devlet ve yerel yönetim yatırım ve destekleri ile ilçe, hızla modernleşerek kalkındı. Suluova gelecekte çok daha güzel gelişmelere sahip olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Amasya Valimiz Dr. Osman Varol, AK Parti Amasya Milletvekillerimiz Levent Karahocağil ve Hasan Çilez, önceki dönem AK Parti Milletvekilimiz Akif Gülle, İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz, ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Daha sonra Belediyemiz tarafından oluşturulan alanda ilçemiz esnaflarının açtığı çeşitli stantlar ziyaret edilerek işletme sahiplerine “hayırlı olsun, bol kazançlar” temennilerinde bulunuldu.

Ardından, meydanda oluşturulan dev sahnede yerini alan “Gece Yolcuları” isimli ünlü müzik grubunun birbirinden güzel seslendirdiği parçalarla eğlenen ilçemiz gençleri ile halkı, zaman zaman şarkılara eşlik ederken zaman zaman da müzik eşliğinde oyunlar oynayıp unutulmaz bir gece geçirdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan kültür ve sanat festivalinin açılışına Amasya Valimiz Dr. Osman Varol, AK Parti Amasya Milletvekilleri Levent Karahocağil ve Hasan Çilez, eski AK Parti Milletvekili Akif Gülle, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, TSO Başkanı Turgut Aksu, Suluova Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Karsavul ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.