5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; insanlığın gelişimi için, inşaattan genetiğe, gıdadan çevreye, bilgisayar ve elektronik teknolojilerinden uzay çalışmalarına kadar her alanda mühendislerin büyük sorumluluklar üstlendiğini söyledi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok mesajının devamında ise; “İnsan yaşamının her alanında mühendislerin etkisi ve katkısının olduğunun altını çizen Başkan Orhan, “Mühendis, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. Modern anlamda mühendis, teorik bilgiyi, pratik bilgiye dönüştürme sanatıdır. Bu vesile ile bulundukları ortamın, yaşadıkları çevrenin, imarına, gelişmesine, güzelleşmesine ve kalkınmasına katkıda bulunan, en kötü koşullarda bile ilkelerinden, değerlerinden taviz vermeyen tüm mühendislerimizin ve değerli meslektaşlarımın 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü’nü kutluyorum.” dedi.