50 MİLYON TL’LİK YATIRIMIN İMZALARI ATILDI

13 Aralık 2018
50 MİLYON TL’LİK YATIRIMIN İMZALARI ATILDI

Son 5 yılda 7 Fabrikadan, 28 Fabrikaya ulaşan Organize Sanayi Bölgemizde (OSB) yaklaşık 600 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı 50 milyon liraya mal olacak olan Ziylan Ayakkabı Tabanı Fabrikasının arsa tahsisi için imzalar atıldı.

Amasya Valiliğinde gerçekleştirilen törende toplamda 50 milyon Tl’lik yatırım yapacak olan Avrupa Devi Ziylan Grup Firmasına 37 bin metre karesi kapalı toplamda 80 bin metre kare arsa tahsisi için protokol imzalandı.

Dev yatırım ile Suluova ilçesinin ayakkabı tabanı üretiminde Türkiye’nin önemli üslerinden birisi haline geleceğine dikkat çeken Amasya Valimiz Dr. Osman Varol, Ziylan Grup Firma yetkililerine ve yatırımı kazandıran ilgililere teşekkür etti.

Suluova OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Amasya Valimiz Dr. Osman Varol, Amasya iline sanayi yatırımların artması için sürekli çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Bu Suluova ilçemizde ve ilimizdeki en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak. Suluova OSB’de Türkiye’nin önde gelen ayakkabı firmalarından olan Ziylan Grup tesis kurmaya karar verdi. Bunun yer tahsisi ile ilgili olarak şirket temsilcileri ve OSB yönetimi arasında imzalar atıldı. Bu gerçekten hayırlı bir iş. İlk etapta 6-7 ay içerisinde ön yatırım gerçekleşerek 200 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak. Akabinde 30 aylık süre içerisinde yapılacak yatırımın boyutu ise 50 milyon TL’yi bulacak ve yıllık 15 milyon çift ayakkabı tabanı üretilecek. Burada yaklaşık 600 insanımız iş imkânına kavuşacak. Bu Suluova ilçemizde ve ilimizdeki en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak. Bu önemli ve büyük yatırımla birlikte Suluova’mız özellikle ayakkabı tabanı üretimi konusunda Türkiye’nin önemli üslerinden birisi haline gelecek” dedi.

Dev firmanın Suluova’da yatırım yapacak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Belediye Başkanımız Fatih Üçok ise, yatırım için Suluova OSB’yi tercih eden Ziylan Grup yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ziylan Grubun Toplamda 50 Milyon Tl’lik yatırımın Suluova OSB ile ilçemize, ilimize ve ülkemize taze kan olacağının altını çizen Belediye Başkanımız Fatih Üçok, ayrıca Ziylan Grubunun yatırımının, Suluova Besi OSB’de faaliyete geçen Burger Kingin et tedarikçisi EKUR Et Entegre Tesislerinden sonra ki en büyük ikinci firma olacağını belirtti.

Yapılan alt ve üst yatırımlarla hızla gelişen Suluova ilçesinin artık daha da büyüyerek marka şehir olacağını söyleyen Belediye Başkanımız Fatih Üçok, imza töreninde şunları kaydetti: “Suluova OSB hakikaten konum itibariyle Amasya’mızın en gözde arazileri üzerinde kurulmuş ve tüm ulaşım ağının ortasında bir sanayi bölgesidir. Suluova OSB’de bugün itibarıyla 28 yatırımcı oldu ve 2 bini üzerinde çalışanı olan, 200 milyonluk yatırım boyutuna ulaşmış bir sanayiye kavuştuk. Şimdiki 50 milyonluk yatırım ise Suluova OSB’ye, ilçemize, ilimize ve ülkemize taze kan verecektir. İnşallah 30 ay içerisinde tamamlandığında 600 kişinin üzerinde İstihdam sağlayacak, Suluova ekonomisine ve nüfusuna önemli bir katkı sağlayacaktır. 37 bin metrekare kapalı alanıyla Suluova OSB’ de en büyük işletmemiz olacak, toplamda da 80 bin metrekarelik bir arsayı kendilerine yüzde sekseni bedelsiz olarak bugün devrini yapıyoruz. Suluova OSB’nin bugüne ulaşmasında katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümetimize, Valilerimize, Ak Parti Grup Başkanımız Naci Bostancı’ya, eski dönem milletvekillerimize ve şuan ki Milletvekillerimiz Mustafa Levent Karahocagil ve Hasan Çilez’e teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bir konuşma yapan Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kayalı ise, uzun zamandır yatırım yapmak için yer aradıklarını, tavsiye üzerine baktıkları Suluova OSB’nin konum itibariyle çok uygun şartlara sahip olduğunu ve yatırım kararı aldıklarını belirterek, “inşallah Sayın Valimizin gösterdiği hedefler doğrultusunda sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. Belki düşündüğümüz bu yatırım kapasitesi az bile gelecek, çünkü ayakkabı sektöründe Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz biz. Bu yüzden de dileriz Burası bir başlangıç olur, çünkü bizim firmamız olarak başka bölgelerde de yatırım düşüncelerimiz var. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, İstanbul’dan bir yatırımcımız bizi arayarak Suluova’ya da yatırım yapmak istediğini beyan etti. 10 Bin çift ayakkabı üretim yapan bu firma da inşallah Suluova’ya yatırım yapar.”

Firma yetkililerine teşekkür eden TSO Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Aksu ise, Türkiye’mizin şu dönemde yatırım yapmak için cesaretli girişimciler aradığını belirterek, Ziylan Gruba katkısı ve cesareti dolayısıyla teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Suluova OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Varol, Suluova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Üçok ile Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kayalı arasında yer tahsisi için protokol imzalandı.

İmza törenine ayrıca, Suluova TSO Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Turgut Aksu ve yönetim kurulu üyeleri Cengiz esen, Rıza Arabacı, Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükarıkan ile bu yatırımın Amasya’ya gelmesinde büyük katkısı olan ANT Kauçuk Firma Sahibi Mahmut Karataş yer aldı.