65. PANCAR ALIM KAMPANYASI HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÜÇOK, Suluova’mızın gözde sanayi kuruluşu Şeker Fabrikamızın 65. pancar alım kampanyası açılış törenine katıldı.

Başkanımız Fatih Üçok Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. 65. Pancar Alım Kampanyası Açılış Törenine katıldı. Açılış törene Valimiz Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ak Parti Amasya Milletvekillerimiz M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, il ve ilçe protokolü, pancar ekicileri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

65. Pancar alım kampanyasının hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “ Dün 17 Eylül Rahmetli Adnan Menderes’in ölüm yıl dönümü idi. Böylesine önemli bir kuruluşu ilçemize kazandıran Şehidimiz Kıymetli Başbakanımız Adnan Menderes’i minnetle ve rahmetle yâd ediyorum.” dedi. Amasya Şeker Fabrikasının Türkiye ve Suluova’mız için belli bir öneme sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “ Suluova’mız 1952 yıllarında 1500 nüfusluk bir nahiye iken Şeker Fabrikası sayesinde çok kısa bir sürede orta Karadeniz’den büyük bir göç dalgası ile nüfusu armış 1 Eylül 1957 yılında ilçe olmuştur. Şeker Fabrikası aslında Suluova’nın varlık sebebi büyümesi içinde önemli bir sanayi kuruluşudur. Fabrikayı daha verimli ekonomik daha faydalı bir şekilde çalıştırmak hiç şüphesiz burada yaşayan herkesin boynunun borcudur. Fabrika sadece şehrin kuruluş, istihdam yaratmış ve şehrin gelişmesine öncülük etmiş değil aynı zamanda sosyal statü kazanmamıza vesile olmuştur. Fabrika Suluova’da toplu konutun öncüsü olmuş, şehirleşmenin öncüsü olmuş ve bugünde üzerine düşeni yaparak Suluova’nın kent kimliğine kavuşması için 16.000 m2lik şehir meydanını biz şeker fabrikası yönetimi ile birlikte Suluova’ya kazandırdık. Sadece şehir meydanını değil 25.000 m2 yeşil alan ve park 50.000m2’nin üzerinde Atatürk Bulvarını rahatlatacak ulaşım ağı, ticari alanlar ve konut alanları ile fabrika yine 65 yıl önce olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yaptı şehir gelişiminin önünü açtı. İmar çalışmasına katkı sağlayan yöneticilerimize şahsım ve belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Şeker Fabrikası ve fabrika gibi büyük kuruluşlar ilçemizde diğer sanayi kuruluşlarının da yatırımlarında öncüsü oluyor, hizmetlerin Suluova’mıza kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Kaymakamlarımıza ve ilçemize hizmet etmiş Belediye başkanlarımıza, meslek odalarımızın ve stkların başkanlarına, taş üstüne taş koyan herkeze şükranlarımı arz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaları ardından 65. Pancar alım kampanya döneminde fabrikaya pancarını ilk getiren  çiftçilere Belediye Başkanımız Fatih Üçok ve protokol tarafından çeşitli hediye ve plaketler verildi.

Daha sonra kurban kesilip dualar edilmesinin ardından 65. Pancar alım kampanyası resmen başlamış oldu.