66. KAMPANYA DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÜÇOK, Suluova’mızın gözde sanayi kuruluşu Şeker Fabrikamızın 66. pancar alım kampanyası açılış törenine katıldı.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. 66. Pancar Alım Kampanyası Açılış Törenine katıldı. Açılış törene Valimiz Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ak Parti Grupbaşkanı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Ak Parti Amasya Milletvekillerimiz M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, il ve ilçe protokolü, pancar ekicileri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

66. Pancar alım kampanyasının hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “Cenabı Allah’a hamdolsun ki şeker fabrikamızın 66 kampanya açılış töreninde bir aradayız. Bölgemizin en büyük kuruluşunun yeniden üretime başlamasında kuruluşundan bugüne kadar başta rahmetli Adnan Menderes olmak üzere bugüne kadar fabrikanın çalıştırılması yaşatılması gayreti olan herkesi bir kez daha minnetle şükranla yad ediyorum. Suluova’mızın varlık sebebi olan bu güzel bölgemizin en büyük sanayi kuruluşunun önünde yapmış olduğumuz bu törenin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.Bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak hakikaten buradaki Sanayi kuruluşunun sadece Suluova’mız için değil bölge için ülke için çok yüksek bir katma değer yarattığını bir kez daha ifade etmek istiyorum.Suluova’mızın sosyal ve kültür hayatına çok büyük katkıları olmuş olmaya da devam ediyor.Ne mutlu ki bölgenin en büyük sanayi kuruluşunun Suluova belediye sınırları içerisinde. Biz de yerel bir yönetici olarak buradaki fabrikanın en güzel koşullarda çalışması üreticiye desteği vermesi noktasında bir payımız olacaksa kendimizi onurlu ve mutlu hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Suluova da büyük bir ovanın içerisinde 60-70 yıldır şeker pancarı üretildiğine değinen Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “Aslında bugün üreticimizin düğünü bayramı. Nasıl sahil yörelerinde deniz kenarlarında yaz mevsimi geldiğinde bir canlılık bir hareketlilik İnsanların yüzünde bir mutluluk varsa şeker pancarı ile birlikte özellikle Suluova’daki ekonomik hayatta bir canlanma ve bir hareketliliği caddelerde sokaklarda hissetmek mümkün. Daha düne kadar hareketliliği beklediğimiz iş yerlerinde hamdolsun fabrikanın bacası tüttüğünde kendisini göstermeye başladı. Bu manada da şeker fabrikamızın ayrıca Suluova’mız için kıymet ifade ettiğini her defasında söylüyor, söylemeye de gayret ediyorum. Biz yerel yönetim olarak Suluova’mızdaki sanayi kuruluşlarını önemsiyoruz, onun için de elimizden gelen bütün gayreti vermeye özen gösteriyoruz. Buradan özellikle üreticilerimize ve çalışanlarımıza şunu da ifade etmek zorundayım. Fabrikamıza ulaşan yolların hepsini asfalt ile buluşturduk artık üreticimiz çalışanımız şeker fabrikasına geldiğinde asfaltlanmış yollardan gelecekler güle güle kullanmalarını diliyorum. Emeğin kazanca dönüştüğü bugünde emek verip pancar üreten tüm değerli çiftçilerimize şeker fabrikamızın yönetimine çalışanlarına yeni dönemin hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Cenabı Allah kaza bela vermesin inşallah nice 66 yılları Suluova’mız kutlasın diye dua ve temenni de bulunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmaları ardından 66. Pancar alım kampanya döneminde fabrikaya pancarını ilk getiren çiftçilere Belediye Başkanımız Fatih Üçok ve protokol tarafından çeşitli hediye ve plaketler verildi.

Daha sonra kurban kesilip dualar edilmesinin ardından 66. Pancar alım kampanyası resmen başlamış oldu.