BAŞKANIMIZ FATİH ÜÇOK, “MADENCİLİK ALIN TERİ VE EMEKTİR.”

03 Aralık 2019
BAŞKANIMIZ FATİH ÜÇOK, “MADENCİLİK ALIN TERİ VE EMEKTİR.”

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 4 Aralık Dünya Madenciler günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Madenciliğin zor  tehlikeli ve meşakkatli bir meslek olduğunu belirten Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, Her vardiya başında “selametle” diye uğurlanan, maden ocaklarının girişinde “selametle” ve “uğur ola” yazan, çıkışta birbirlerine “geçmiş olsun” diyen, başkalarının da onları “geçmiş olsun” diye selamladığı başka bir meslek yoktur. Madencilik alın teri ve emektir. ” dedi.

Yeraltı kaynaklarından  madenciliğin ülkemiz ekonomisinin gelişiminde büyük paya sahip olduğunun ve  bu uğurda binlerce emekçi madencilerimizin her gün ‘ya nasip’ deyip metrelerce yerin altına girerek hem çocuklarının nafakası için hem de ülke ekonomisi için alın teri döktüğüne vurgu yapan Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, “Madenci kardeşlerimiz, dünyanın en zor mesleğini icra ederek, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunmaktadır. Bu görevi yerine getirirken yerin metrelerce altında canlarını hiçe sayarak verilen mücadeleyi, birlikteliği ve dayanışmayı başka hiçbir meslek dalında göremeyiz. Bu güne kadar ilçemizde yaşayan madenci kardeşlerimizin her zaman haklı mücadelelerinde yanlarında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.  Maden kazalarında yaşamını yitiren maden mühendislerini ve tüm maden çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Daha güzel ortamlarda ve neşeyle kutlanabilmesi temennisiyle bütün Maden Mühendislerinin ve maden çalışanlarının Dünya Madenciler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.