BAŞKANIMIZ FATİH ÜÇOK’UN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanımız mesajında şunları kaydetti:

Türk Milletinin, topyekûn “Türkiye Geçilmez” dediği tarihin adıdır 15 Temmuz!..

Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz’da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz…

15 Temmuz’da yaşadığımız bu hain kalkışma ülkemiz genelinde maddi manevi bir tahribat oluşturdu ve bir bedeli oldu. 248 Şehit ve binlerce gazi verdik. Gazi Meclisimiz başta olmak üzere kurumlarımız bombalandı. Cumhurbaşkanımızın ailesiyle birlikte konakladığı otel darbeci askerler tarafından saldırıya uğradı. Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine ve yarınlarına engel olmak isteyen hain zihniyetin yarattığı tahribatı ve halkımızın cansiperane olarak verdiği mücadeleyi zihinlerde tutmak istiyoruz. O hain geceyi ve kalkışmayı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bugünün ruhuna uygun olarak da o tarihte verilen şehitlerimizi yâd etmek ve demokrasimize sahip çıkmak üzere yine nöbette olacağız. Bir yıl önce yaşanan o kara gecede nasıl ki sokaklara ve meydanlara çıkarak demokrasiye ve vatanımıza sahip çıkmışsak, 1 yıl sonra yıldönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde de bu hainlere yine en güzel cevabı meydanlardan verdik.

Bizler tarihin her döneminde olduğu gibi birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularımızı muhafaza ettiğimizi göstererek her zaman kıskanılan ve saygı duyulan bir millet olmaya devam edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşte millet olarak amacımız 15 Temmuz kahramanlık ruhunu yaşatmaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyor, Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailelerine sağlık ve sıhhat diliyorum.”dedi.