BÖLGENİN EN BÜYÜK CAMİSİ İÇİN DESTEK KAMPANYASI

15 Temmuz Demokrasi Meydanı içerisinde yer alacak olan Yeni Şeker Cami için destek kampanyası başlatıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanımızda yapılacak olan ve bölgenin en büyük camisi konumundaki 3.500 kişilik yeni Şeker Caminin yapımı için ilçe genelinde destek kampanyası başlatmak üzere esnaflarımız ve müftülük personelimizin katılımlarıyla istişare tanıtım toplantısı düzenlendi.

Suluova Bir Eylül Cafe&Restauratta düzenlenen yemekli toplantıya Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un yanı sıra İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Esen, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Karsavul, İlçemiz esnafları ve İlçe Müftülüğü personeli katıldı.

İlçenin en önemli eksikliklerinden birisinin şehir kimliği ve simgesi niteliğinde bir yapı olduğunun altını çizen Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Camiler bulunduğu şehirlerin kimliğidir. Yapılan bu Şehir Meydanı ve içinde bir Cami ilçemiz için çok önemlidir. Bu Suluovanın camisidir ve herkesin bir yardımı, katkısı olmalıdır. Bunun içinde Suluovamızda bir destek kampanyası başlatıyoruz. Tüm herkesin ve herkesimin katkısını bekliyoruz. Ne kadar kısa sürede yapılırsa ilçemiz için bir onur ve şandır. Biz belediye olarak yine katkı sunmaya devam edeceğiz.”dedi.

İlçemize yepyeni bir şehir kimliği kazandıracak Meydan Cami hakkında bilgiler aktaran Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Anlaşma gereği yapılan imar çalışması neticesinde 220 bin metre karelik bir alanın 110 bin m2’sini kamuya kullanmak üzere Şeker Fabrikası terkini yaptı. Terki yapılan bu alanın içinde Cami, okul, yol, park, yeşil alan ile şehir meydanı yapılacak. Şehrimizin kimliği ve simgesi olması düşüncesiyle yapılması planlanan Şehir Meydanı için 16 bin m2 alan ayrıldı ve yapım çalışmalarına önceki yıl başladık.Modern mimariden ziyade eski mimarimizden bir örneği ilçemizde yapacağız. 3.500 Kişilik Caminin altında otopark ve çok amaçlı salon gibi yapılar olacak. Önünde avlu ve yeşil alanla birlikte 12 bin metre kareden oluşan bir yeni bir cami yapılacak. Cami ise, Dört yanı kubbeler üzerinde yükselen bir büyük tam kubbe ve çift minareli olacak. Yeni Cami 1.800 metre kare alana oturacak.Katkı sunan ve sunacak olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cami için bugüne kadar 175 bin Tl para harcadıklarını, toplamda ise 12-15 milyona mal olacağını belirten Şeker Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Bayraktar , yeni yapılacak caminin yapımına bir an önce başlanılması gerektiğini, bunun içinde ilk etapta 1 milyon 750 milyon Tl paraya ihtiyaç olduğunu, bir takım sebepler nedeniyle dernek başkanlığını bırakacağını, caminin yapımına destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

İlçe Müftülüğü görevine yeni atanan İlçe Müftüsü Süleyman Çoban ise, Suluova da din ve hayır hizmetleri oldukça başarılı, ilçemizde bir büyük mabet eksiği var. Bunu da hayırseverlerin desteğiyle bir an önce yapmalıyız. Kurban Bayramı sonu temeline ve yapımına hızlı bir şekilde başlayacağımız camimize hemşehrilerimizden destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantı dualarla son buldu.