BÖLGENİN EN BÜYÜK CAMİSİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

19 Ocak 2019
BÖLGENİN EN BÜYÜK CAMİSİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

İlçemize Yapılacak Olan Bölgenin En Büyük Camisinin temel atma töreni Valimiz Dr. Osman Varol, Milletvekillerimiz Mustafa Levent Karahocagil, Hasan Çilez, Önceki dönem Milletvekilimiz Haluk İpek, İl ve İlçe Protokolümüz ve hemşehrilerimizin coşkulu katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, vaat ettiği “Demokrasi Meydanı ve Cami Projesi”nde yer alan Yeni Şeker Cami temel atma töreni Valimiz Dr. Osman Varol, Milletvekillerimiz Mustafa Levent Karahocagil, Hasan Çilez, Önceki dönem Milletvekilimiz Haluk İpek, İl ve İlçe Protokolümüz ve hemşehrilerimizin coşkulu katılımıyla gerçekleşti.

Amasya bölgesinin en büyük camisini Suluova’da inşa edeceklerini belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “ öncelikle bu hayırlı hizmetin temel atma törenine katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür bir borç biliyorum. Kıymetli hemşerilerim inanın çok heyecanlıyım yarım asırlık bir özlemin giderilmesine tanıklık ediyoruz. Tarihe not düşebiliriz. Hakikaten Suluova’mızın en büyük ihtiyaçlarından birisi şehir meydanı ve büyük bir meydan cami idi. Bizden önce birçok yerel yöneticilerimiz bu hevesle gayret ettiler. Cenabı Allah bu eserde bizlere büyük bir görev verdi, İnşallah temeli ile birlikte tamamlamayı da Rabbim bizlere nasip eder diyerek dua ve temenni de bulunuyorum. Bilirsiniz şehirler simgesel yapıları ile anılırlar ya da tanınırlar. Amasya’da Sultan Beyazıt Camii, Yavuz Sultan Selim Meydanı, Merzifon’umuzda Paşa Camii ve Meydanı İnşallah biz de 15 Temmuz demokrasi Meydanı ve yeni Şeker Camiye diyeceğiz. Allah’a hamd olsun ki bize bu imkanı bu fırsatı verdi. Buradan bu çalışmanın yapılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İşte gördüğünüz bu arazi şeker fabrikasının kıymetli bir arazisi idi. Ama sanayi üretimi için kullandığı bir arazi değildi zaten görüyorsunuz sanayide lazım olacak kısmı telle duvarla çevreledik. Atıl olan kısımları Suluova’mıza kazandırmış olduk. Tam 200.000 metrekare alanın 100.000 metrekaresi ticari alan olarak değerlendirilirken şehrin kullanımına bırakılan 100000 metrekare kısmın 60000 metre karesi yol, 30000 metre karesi park, okul ve mabed, meydan alanı hizmetlerde kullanılmak üzere terfi yapılmıştır. Camimizin bulunduğu alan 16000 metrekare bir alanı kapsamaktadır. Camimizin altı işyerleri üzeri yol seviyesinde olacaktır.Suluova’nın en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de kapalı otopark idi. cami ile yol arası da tamamı 2 katlı 300 araçlık otoparkı da belediye olarak biz gerçekleştireceğiz. İnşallah Bahar ayında Meydanımızı hizmete açmayı düşünüyoruz. Yine hemen çok yakınında 20000 metrekarelik yeşil alanımız var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği hepiniz duymuşsunuzdur Millet Parkı Suluova’nın Millet Parkı hemen görmüş olduğunuz bu yeşillik ile başlıyor. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah yaz boyunca emeğinize gayretimizi oraya vereceğiz. Milletvekilleri özellikle buraya gelirken şeker fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Bey, Adnan Bey ve Kooperatif başkanımız, bizle birlikte aynı heyecanı yaşıyan buranın mimari açısından çok büyük destek oldular, teşekkür ediyorum. Görevi devralan arkadaşlarımız şimdiki başkanımız Mustafa Saatçi ve ekibi aynı destek ve muhabbetle bize aynı yaklaşımı gösterdi. Görmüş olduğunuz bu hizmeti yaparken onları her zaman yanımızda hissettik. Tüm bu hizmetleri yaparken belediye çalışanlarımız hiç emeğini esirgemedi büyük bir heyecan ve şevkle çalıştılar Suluova’ya yeni bir değer katıyoruz diye aşkla çalıştılar çalışanlarımızın her birine teşekkür ediyorum. Suluova’ya olan hizmetlerimiz sadece bununla sınırlı değil. Belediye Hizmet Binası, Kültür Merkezi, Oto Galericiler Sitesi, Otogar, Kapalı Pazar Yeri ve otopark, 45.000 metrekarelik yeşil alan bir eylül parkı gibi mostarpark gibi yine 50000 metrekarelik Makine İkmal kampüsümüz. İnşallah sizlerin duası ve destekleriyle önümüzdeki 5 yılda da ilçemize güzel hizmetleri yapmaya niyetliyiz. Bu hizmetlerin Suluova’mıza kazandırılmasında Ankara ayağı tabii ki önemliydi. O dönem milletvekillerimiz Naci bostancı hocam, Haluk ipek abimiz şimdiki milletvekillerimiz Mustafa Levent karahocagil abimiz ve Hasan Çilez vekilimiz bizleri hiç yalnız bırakmıyorlar gayret ediyorlar destek veriyorlar. Yerelde de siyasi partilerimizin başkanları, meslek odalarımızın başkanları, Sayın Valimiz ve Mülki İdaredeki Kaymakamımız olmak üzere tüm kamu kurumlarındaki değerli yöneticilerimiz bu hizmetlerde bizlere destek verdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Suluova da dualarıyla hizmetlerimize destek olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Tarihe tanıklık ediyoruz not düşüyoruz İnşallah bu heyecanımız sizlerin desteği ve duasıyla devam eder katılımlarınız için teşekkür ediyorum.“dedi.

Valimiz Dr. Osman Varol Milletvekillerimiz Mustafa Levent Karahocagil, Hasan Çilez, Önceki dönem Milletvekilimiz Haluk İpek birer konuşma gerçekleştirerek yeni Şeker Camimizin İlçemize hayırlı ve uğurlu olması temennilerini ilettiler.

Temel atma töreni kurban kesimi ve ilk harcın dökülmesi ile son buldu.