DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİ ‘MUHTARLARIMIZ’

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile İlçe Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen yemekte ilçemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile İlçe Kaymakamlığımız tarafından Tabaş Restaurtant’ta düzenlenen yemekte ilçemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Programa İlçe kaymakamımız Vural Karagül, Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Jandarma Komutanı Cenk Alper Göksu, MYO Müdürü Murat Karavin, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Kaymakamlık çalışanları ile ilçemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Muhtarlarının Devleti ve Milleti temsil etme görevlerinin önemine vurgu yapan Belediye Başkanımız Fatih Üçok; ‘’ Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakarca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür. Mahalle muhtarlarımızda sorumlu oldukları bölgeyi daha iyi tanıyan ve bilen insanlar oldukları için onların desteğiyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma, uygulama imkânı buluyoruz. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katıyor biz de bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde, ilçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Düzenlenen yemek programı 40 yıldır Muhtarlık yapan Seyfe Köyü muhtarı Seyit Ali Vanlı’ya İlçe Kaymakamımız Vural Karagül’ün plaket takdimi, Belediye Başkanımız Fatih Üçok mahalle ve köy muhtarlarına hediye vermesi ve çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında son buldu.