ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANIMIZ İLK FİDANA CAN SUYUNU VERDİ

“Bir Enerji Bir Nefes, Enerji Sektöründen 5 Milyon Ağaç Kampanyası” kapsamında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışması vesilesiyle Amasya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’i Merzifon Havaalanında Valimiz Dr. Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz,  Belediye Başkanımız Fatih Üçok, diğer protokol üyeleri basın mensupları ve hemşehrilerimiz karşıladı.

Bakan Dönmez’in hava alanında karşılanmasının ardından Suluova İlçesi Cevizdibi Mahallesinde Eski Çeltek Kömür İşletmesi tarafından daha önce kömür çıkarılıp üretimi faaliyeti tamamlanması sebebiyle ağaçlandırılacak olan alana geçildi.

Bakan Dönmez konuşmasında şunlara değindi; “Geçtiğimiz yıl başlattığımız bir enerji bir nefes projesinin ilk adımını burada atmış bulunuyoruz. Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) 2018’deki her yeni gaz abonesi için bir, Petrol İşverenler Sendikası (PETDER) 2018’de trafiğe çıkan her araç için bir, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) her yeni elektrik abonesi için bir, Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) çıkarılacak her 100 ton kömür için bir ağaç dikecek. 2017 rakamlarını dikkate aldığımızda, imzaladığımız protokol çerçevesinde, 2018 yılında toplamda 5 milyon ağaç dikeceğiz. Burada da üretimine son verdiğimiz maden sahasını ağaçlandırarak doğal haline kavuşturacağız.”dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez konuşmalarının devamında ise; “Enerji politikalarımızı hiçbir zaman çevre politikalarından ayrı tutmadık. Bu proje yapmakta olduğumuz girişimlerin en anlamlısı. Önümüzdeki günlerde yeni projelerimizi ilan edeceğiz. Türkiye’nin enerjide yerlileşmesi ve dışa bağımlılığı azaltması hedefimizdir. Yerli kömürde ise çevreci bir sistem geliştirildi. Santrallerimizin filtre sistemleri yenilenecek ve karbon salınımını azaltacağız. Düşük emisyon değerleri ile çevresel etkileri en aza indireceğiz. Karbon ayak izimizi azaltmada nükleer enerji de atmakta olduğunuz önemli bir adım. Enerji verimliliğinden ve mevcut sera gazı salınımı oranını azaltmak için çalışacağız. Türkiye dünyayı en az kirleten ülkeler arasında yer almaktadır. Bu anlamlı gün vesilesiyle burada enerji sektörüne Türkiye’nin enerjisi ormanlarımızla hayat bulsun mesajını vermek istiyorum. Buradan KÖMÜRDER’e, Amasya Valiliğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Fatih Dönmez’in konuşmasının ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimine Bakan Dönmez, Valimiz ile Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un yanı sıra vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz de katıldı. Dikilen fidana can suyu verilmesinin ardından vatandaşlarımızla hatıra fotoğrafı çekildi.