İLÇEMİZDE 11. AKDAĞ ŞENLİKLERİ COŞKUSU

06 Ağustos 2017
İLÇEMİZDE 11. AKDAĞ ŞENLİKLERİ COŞKUSU

Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, Suluova Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kapaklı Mesire alanında gerçekleştirilen “11. Akdağ Yayla Şenlikleri” programına katıldı.

10.Akdağ yayla şenlikleri kapsamında Akdağ yöresine ait, gelenek ve görenekler, şiirler, yöresel oyunlar ve yarışmalar, şiir ve müzik programları, karakucak güreşleri, Of Road gösterileri(Jep gösterileri) ile Geleneksel yarışmalar yapıldı. Bu yıl 11.’su düzenlenen Suluova Akdağ Yayla şenliklerinde değişik ve heyecanlı etkinlikler yer aldı. Kapaklı Mesire Alanında başlayan 11. Akdağ Yayla Şenliği gösterileri ve Geleneksel Karakucak güreşlerinin yanı sıra, Osmanlı ve Türk savaş sanatları arasında yer alan Matrak yarışmaları ile birlikte Tarihi kıyafetlerle gösteriler yapıldı. Ayrıca bu yıl Amasya Off road Kulübünün katkıları ile Off road gösterileri, Şehzade Motosiklet Kulübü katkıları ile Motorkros gösterileri yapıldı. Önceki yıllara nazaran daha büyük bir katılım ve coşkunun yaşandığı 11. Akdağ Yayla Şenliklerinde birlik ve beraberlik adına güzel mesajlar verildi.

İlçemizde hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Ortaya konan bütünleştirici faaliyetlerin sürmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “11.si kutlanan şenliklere destek vermek, şehrin kültürünü yaşatarak gelecek nesillere taşımak bizim için onurdur ve boynumuzun borcudur. Akdağ yöresi binlerce insanımızı barındıran, ekonomik potansiyeli yüksek olan bölge olup bugünde bu potansiyelleri ile ilçemizin önemli bir zenginliğidir. Bu bölgede yaşayan insanların buraya olan özlemlerini gidermek ve buranın zenginliklerini hemşerilerimize tanıtmak ve yılda bir kez de olsa böylesine turizm değeri olan bir yerde toplanmak bizim için büyük bir fırsattır. Suluova kültür açısından çok zengin bir memlekettir ve çok çeşitli kültür mevcuttur bünyesinde. Bu kültürü biz kendimiz olarak görüyoruz ve yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Suluova da yapılan tüm kültürel faaliyetlerde de belediyemizin emeği vardır.” dedi.

Çok sayıda hemşehrimizin aile fertleriyle birlikte katılarak piknik yaparak şenlikleri izlediği ve güzel bir gün geçirdiği 11. Akdağ Yayla Şenliğinin “şenlik ağası” seçimlerini taliplilerin arasından Ak Parti İlçe Başkanımız Muhammed Biçer kazandı.

1. Akdağ Yayla Şenliklerine Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un yanı sıra Amasya Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Suluova Kaymakam Vekili O zan Balcı, Milletvekili Mustafa Tuncer, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer, Meclis Üyelerimiz, Köy ve Mahalle Muhtarlarımız ile birlikte çok sayıda hemşehrimiz katıldı.