İLÇEMİZDE 12. AKDAĞ ŞENLİKLERİ HEYECANI

Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, Suluova Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl Kapaklı Mesire alanında gerçekleştirilen “12. Akdağ Yayla Şenlikleri” programına katıldı.

12.Akdağ yayla şenlikleri kapsamında Akdağ yöresine ait, gelenek ve görenekler, şiirler, yöresel oyunlar ve yarışmalar, deyiş ve müzik programları, karakucak güreşleri ile Geleneksel yarışmalar yapıldı. Bu yıl 12.’si düzenlenen Suluova Akdağ Yayla şenliklerinde değişik ve heyecanlı etkinlikler yer aldı. Kapaklı Mesire Alanında başlayan 12. Akdağ Yayla Şenliği gösterileri ve 18 yaş altı Yıldızlar Geleneksel Karakucak güreşleri heyecan yarattı. Önceki yıllara nazaran daha büyük bir katılım ve coşkunun yaşandığı 12. Akdağ Yayla Şenliklerinde birlik ve beraberlik adına güzel mesajlar verildi.

İlçemizde hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Ortaya konan bütünleştirici faaliyetlerin sürmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “12.si kutlanan şenliklere destek vermek, şehrin kültürünü yaşatarak, gelecek nesillere taşımak bizim için bir borçtur.  Akdağ yöresi binlerce insanımızı barındıran, ekonomik potansiyeli yüksek olan bir bölge olup bugünde bu potansiyelleri ile ilçemizin önemli bir zenginliğidir. Bu bölgede yaşayan insanların buraya olan özlemlerini gidermek ve buranın kültürünü hemşerilerimize tanıtmak ve yılda bir kez de olsa böylesine turizm değeri olan bir yerde toplanmak bizim için büyük bir fırsattır. Suluova kültür açısından çok zengin bir memlekettir ve çok çeşitli kültür mevcuttur bünyesinde. Bu kültürü yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Suluova da yapılan tüm kültürel faaliyetlerde belediye olarak biz her zaman içerisinde olacağız.” dedi.

Çok sayıda hemşehrimizin aile fertleriyle birlikte katılarak piknik yaparak şenlikleri izlediği ve güzel bir gün geçirdiği 12. Akdağ Yayla Şenliğinin “ŞENLİK AĞASI” seçimlerini 6 taliplinin arasından Basri Demir kazandı.

Akdağ Yayla Şenliklerine Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un yanı sıra Amasya Milletvekillerimiz M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Ak Parti İlçe Başkanımız Muhammed Biçer, Meclis Üyelerimiz, Muhtarlar Dernek Başkanı Metin Sarı, Köy ve Mahalle Muhtarlarımız ile birlikte çok sayıda hemşehrimiz katıldı.