KURSLAR BAŞLADI, YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Suluova Belediyemizce yapımı tamamlanan ve 3 bin 754 metrekarelik alana inşa edilen bin 265 metrekare kapalı alana sahip 5 kulvarlı Suluova Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu hizmete girerek gençlere kapılarını açtı.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapmış oldukları reklam anlaşması gereği Suluova’ya Yarı Olimpik 5 kulvarda Yüzme Havuzu kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “İhale bedeli 3 milyon 880 bin + KDV tabi ekstra bahçe düzenlenmesi basketbol sahası ve tenis kortu ile birlikte bu rakam 1 milyon daha artmış oldu KDV dâhil 5 milyonun üzerine çıktı.” dedi.

Başkanımız Fatih Üçok, ” Bugün itibariyle çocuklarımıza yüzme kursları vermeye başladık. Açılış merasimimiz ilçemizin kuruluş yıldönümü olan 1 Eylül’de yapılacak. Bugün ilk yüzme kursuna gelen çocuklarımızı karşıladık. Özellikle hedefimiz yüzme bilmeyen gençlerimiz çocuklarımız, 1 yılda hedefimiz 2 binin üzerinde gencimize ve çocuğumuza yüzmeyi öğretebilmek. Suluova’mızda büyük bir ihtiyaçtı, gençlerimiz denize veya havuz gittiklerinde zorlanıyorlardı, hatta boğulma ile karşılaşabiliyorlardı. Geçmiş dönemlerde Yedikır Baraj Gölünde, Kolay Barajında ve köylerin göletlerinde çok can kaybettik canımız yandı. En son büyük bir hadise oldu, Derinöz Barajında aynı aileden 5 kardeşimizi kaybettik. Aslında yaşanan bu acıların hepsi bize yüzme havuzunu ilçemize kazandırarak doğru bir iş yaptığımızı ifade ediyor. Yüzme havuzu ilçemiz için olmazsa olmazlardandı. Ayrıca benim gençlere bir vaadimdi. Bu sözümüzü tutmaktan mutluyuz. “ dedi.

Havuzun 12×25 derinlik 1,5 metre olduğunu ve hedeflerinin öncelikle gençler daha sonra yetişkinler olmak üzere toplumun tüm kesimine ulaşmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkanımız Fatih Üçok,” Burası sadece bir yüzme havuzu değil aynı zamanda bir spor kompleksi. içerisinde tenis kortu, piknik alanı, basketbol sahası, hemen karşısında da spor kulübü için düşündüğümüz askerlik şubesinden aldığımız bir binamız var burada da yine sosyal sportif etkinlikleri faaliyetleri yapmayı düşünüyoruz. Velilerimiz mutlaka çocuklarını yüzmeyi öğrenmeleri için havuzumuza göndersinler. Endişe edecek bir durum söz konusu değil. Eğitmenlerimiz, can kurtaranımız ve personellerimiz mevcut. İlk etapta gündüz saatlerinde çocuk ve gençlerimize, devamında da ileri saatlerde yetişkinlere kurslar verilecek.” şeklinde konuştu.

Kurslara yoğun ilgi gösteren çocuklara yüzme havuzunu gezdirip bilgilendirmeler yapıp ikramlarda bulunan Başkanımız Fatih Üçok, gençlerin ve velilerinin yoğun ilgi ve memnuniyetlerinden dolayı teşekkür ederek “Çok mutluyuz, ilçemize ve gençlerimize hayırlı olsun” dedi.