MADENCİLİK MÜZESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

20 Haziran 2018
MADENCİLİK MÜZESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli içerisinde Belediyemizin hazırlamış olduğu madencilik müzesi projesinin de yer aldığı 10 projenin sözleşmeleri imzalandı.

Amasya Valiliğinde Vali Dr. Osman Varol, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Belediye Başkanımız Fatih Üçok ile diğer yetkililerin katıldığı törende projelerin imzaları atıldı.

Turizme Yönelik Mali Destek Programı ile TR83 Bölgesinde turizme yönelik fiziksel altyapının iyileştirilmesi, doğal, kültürel ve tarihi değerlerin erişilebilirliğinin, bilinirliğinin artırılması ve turizm alanlarında sürdürülebilirliğin sağlanmasının amaçlandığı, Organize Sanayi Bölgelerine Yönelik Mali Destek Programı ile de OSB’lerde ortak üretim altyapısının iyileştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet ve yatırım gücünün artırılması, bölgede üretim ve ticaret alanlarında sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, verimliliğin, erişilebilirliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ile üretim ve ticaret kapasitesinin artırılmasının hedeflendiği bildirildi.

İmza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Suluova Madencilik Müzesi projesi ile birlikte toplam 10 projeye kurumların öz kaynakları dahil toplam 14 milyon TL tutarında yatırımın sağlanacağı, bu tutarın 6,2 milyon TL’sinin OKA tarafından hibe olarak karşılanacağını belirterek, “Madencilik Müzemiz Suluova İlçemize Hayırlı Olsun” dedi.