MATEM ORUCU AŞURE İLE SONLANDI

23 Eylül 2018
MATEM ORUCU AŞURE İLE SONLANDI
Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, Muharrem Ayı nedeniyle Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Cem Evi’nde düzenlenen aşure programına katıldı.
Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde İlçemiz’in Pazar Mahallesinde faaliyet gösteren Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından aşure günü ve kerbela şehitleri anısına program düzenlendi.
İslam tarihinde Muharrem Ayı içerisinde bir çok olayın vuku bulduğunu dile getiren Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK;” Bazıları bizim için iftihar kaynağı, bazıları ise üzüntü vericidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) torunu Hz. Hüseyin’in bu ayda şehit edilmesi İslam dünyası açısından ciddi anlamda bir trajedi, 680 yılından beri süregelen bir matemdir. İslam dünyası olarak temenni ve duamız Kerbala gibi olayların bir daha yaşanmaması, birlik ve beraberliğimizin devam etmesidir. Bugünde buna benzer belki isim değişmiş, belki yer değişmiş bir çok olayı üzüntüyle seyrediyoruz. Bizlere ışık tutması ve ders çıkarmamız için Müslümanların bir araya gelmesi, aynı ideal ve inanç etrafında bir olmaları mühim bir meseledir. Bu günün İslam Dünyasının uyanışına vesile olmasını diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” Dedi.
Düzenlenen program duaların okunması, aşure dağıtımı ve yemek ikramıyla son buldu.