MEYDAN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İlçemizin gelecekteki şehir vizyonuna değer katacak önemli bir proje olan ve Hemşehrilerimizin 60 yıllık özlemi konumundaki Demokrasi Meydanımızın yapım çalışmalarının %99’u tamamlandı ve açılış için geri sayım başladı.

Her gün mesaisine yürütülmekte diğer çalışmalar ile meydan çalışmalarını takip ederek başlayan Belediye Başkanımız Fatih Üçok, yapımı hızla devam eden “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” çalışmalarında artık sona gelindiğini belirtti. Bir büyük projeyi daha ilçe halkına kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 1-2 hafta içinde açılışı yapacak olan Meydanımızın tüm Suluovalıların yarım asırlık hayali ve özlemimi olduğunu söyledi.

İçerisindeki donanımları ve aydınlatma sistemleri yerleştirilen ve peyzaj çalışmaları tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanının açıldıktan sonra Hemşehrilerimizin buluşma alanı olacağını ifade eden Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “bununla birlikte, bayram törenleri, düzenlenecek mitingler, gösteriler, toplu etkinlikler gibi açık alanda yapılabilecek her türlü sosyal, kültürel etkinliklere hizmet edecek. Şehir meydanımız bir park değil, şehrimizin simgesel bir yeri, bir buluşma ve toplanma alanıdır” dedi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok açıklamalarının devamında ise, “Şehir meydanımız yaklaşık 5 bin kişiliktir. İlçemizin önemli bir eksikliği tamamlanmış olacak. Aynı zamanda kartpostal gibi ilçemizi tanımlayacak bir alan ortaya çıkacak. Meydan bölgesinde, Şeker Fabrikasının yapılması ve Suluova’nın ilçe olması ile birlikte dikilmiş olan yaklaşık 60 yıllık Çınar ağaçlarımız var. Bunların bakımlarını yaptık ve meydanımız içerinde bir simge gibi daha çok uzun yıllar ayakta duracaklar. Şehir meydanları daha çok açık alanlardır, içerisinde yeşil alanlar azdır. Ama bizim şehir meydanımızda hem geniş açık alanlar mevcut, hem de yan tarafında yeşil alanlar mevcut olacak. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.