O HAİN GECEYİ UNUTMADIK VE UNUTMAYACAĞIZ..!

Şehrin bütün bilbortlarını ve raketlerini 15 Temmuz temalı afiş ve görsellerle donattıklarını, ayrıca Suluova 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yürüyüş yolu ve köşesi oluşturduklarını açıklayan Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK; “15 Temmuz’un yıl dönümü olan bu özel gecede vatandaşlarımızın tamamını aynı 15 Temmuz darbe kalkışması gecesinde olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışmaya içerisinde vatanımızın bütünlüğüne ve demokrasiye karşı koymaya çalışan iç ve dış hainlere en güzel cevabı yine meydanlara inip vatana, bayrağa, ezana ve demokrasiye sahip çıkarak vereceğiz” dedi.

-O hain geceyi ve kalkışmayı unutmadık ve unutturmayacağız.!

Bu günün anlam ve önemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Fatih Üçok; “15 Temmuz da yaşadığımız bu hain kalkışma ülkemiz genelinde ciddi bir tahribat oluşturdu ve bir bedeli oldu. 240 Şehit ve binlerce yaralı gazi verdik. Meclisimiz başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarımız ile halkımız uçaklarla bombalandı. Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine ve yarınlarına engel olmak isteyen hain zihniyetin yarattığı tahribatı ve bu darbe teşebbüsünü zinde tutmak istiyoruz. O hain geceyi ve kalkışmayı unutmadık ve unutturmayacağız. Hükümetimiz bu tarihi “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Birlik Günü” olarak ilan etti. Bugünün ruhuna uygun olarak ta o tarihte verilen şehitleri yad etmek ve demokrasimize sahip çıkmak üzere yine nöbette olacağız. Bir yıl önceki yaşanan o hain kalkışma gecesinde nasıl ki halkımız sokağa ve meydana çıkarak demokrasiye ve vatanına sahip çıkmışsa 1 yıl sonraki yıldönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde de bu hainlere yine en güzel cevabı yine meydanlardan vereceğiz” diye konuştu.

-Hain darbe kalkışması, halkımızda kenetlenme sağladı.

Bir yıl önce yaşadığımız bu hain darbe kalkışmasının Türk milletini bir araya getirdiğine dikkat çeken Başkanımız Fatih ÜÇOK, “O gece farklı siyasi görüşlere mensup Türkiye genelindeki milyonlarca insan ortak bir kaygı ile, memleket, demokrasi, bayrak ve ezan kaygısı ile sokaklara dökülerek kendi seçilmiş iktidarına sahip çıktı. Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Memleketin geleceğine sahip çıktı. Özellikle ülkemizdeki hainlerin dışarıdaki uzantıları olan o dış güçlere güzel bir cevap verdi. ‘Bu ülkenin gerçek sahibi bu ülkenin evlatlarıdır’ dedi. Farklı siyasi görüş taşımalarına rağmen ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ dedi ve halkımız tankların önüne durdu. Canını feda etti ama ülkesini ve demokrasisini feda etmedi. Ve hiç şüphesiz Suluova’mız darbenin duyulduğu andan itibaren, belediyemizin hoparlörlerden, mesajlardan ve sosyal medyadan yaptığı çağrıya kulak verdi. Bir saat gibi kısa bir süre içerisinde çağrıya karşılık vererek sokaklara ve meydanlara 10 bin kişi toplanıp ülkesine ve demokrasiye sahip çıkarak üzerine düşeni layıki ile yapmıştır. Tam 27 gece boyunca da nöbet tutup bu meydanı terk etmeyerek Suluova’dan iç ve dış hainlere en güzel cevabı verdi” dedi.

-Suluova Halkı yıldönümünde yine üzerine düşeni yapacaktır!

Tüm Suluova halkına çağrıda bulunan Belediye Başkanı Fatih Üçok; “şimdi yıl dönümünde aynı heyecan ve duyarlılıkla 2017 yılının 15 Temmuz’unda da inanıyoruz ki yine Suluova halkı, Suluova 15 Temmuz Demokrasi Meydanına inecek ve geceden itibaren sabaha kadar bu nöbet ve etkinliklerde yer alarak destek verecek ülkesine, milli birlik ve beraberliğe, demokrasisine sahip çıktığını bir kez daha gösterecektir. Bu vesile ile halkımızı 15 Temmuz kalkışmasının yıl dönümünde tutulacak nöbete ve yapılacak etkinliklere davet ediyorum, şimdiden duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.