ÖĞRENCİLERDEN BİTKİ ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET

Doğa ve çevre bilincinin gelişmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Şehit Osman Şeker İlkokulu 2-A sınıf Öğretmeni Mustafa Bahar ve öğrencileri, Belediyemize ait Bitki Üretim Tesisini ziyaret ederek bitki türlerini tanıma fırsatı buldular.

Belediyemiz Bitki Üretim Tesisi ziyaret eden Minik öğrencilere tohumdan fidan dikmeyi ve ağaçların nasıl büyüdüğünü anlamaya çalıştılar. Ekiplerimiz, çocuklar nasıl bir ülkenin geleceği ise bitkilerin, ağaç ve ormanlarında çocukların geleceği olduğunu ve dikilen her bitkinin dünyaya gelen bir bebek gibi korunması gerektiğini söyleyerek, çocuklarla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Çocuklar seraları gezerken aynı zamanda, çiçeklerin, bitkilerin ve ağaçların doğaya olan faydaları hakkında bilgi edindiler.

Öğrenciler için çok yararlı bir gezi gerçekleştiğini ifade eden sınıf öğretmenleri Mustafa Bahar “Öğrencilerimizin doğa sevgisi kazanması, ormanlar ve ağaçlar hakkında bilgi edinmesi için bu ziyareti gerçekleştirdik. Çocuklarımız için çok yararlı oldu. Bize bu imkanı sunan Belediye Başkanımız Fatih Üçok’a ve bize rehberlik eden personel arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi.

Ziyaret sonunda ekiplerimiz, minik öğrencilere bitki hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.