SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ ‘TEMELİNİ ATTIK’

Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un seçim vaatleri arasında yer alan Şehirler Arası Otobüs Terminalimizin temeli dualarla atıldı.

Çevre iller ile kent merkezi arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için tercih edilen bağlantı güzergahında yer alan yeni Şehirler Arası Otobüs Terminalimizin temeli bugün atıldı. Okunan duaların ardından temelde kesilen kurbanla birlikte Belediye Başkanımız Fatih Üçok, yeni Terminal Binamıza ilk harcı mikserin butonuna basarak döktü.

İlçemize yakışacak ve uzun yıllar hizmet verecek olan şehirlerarası otobüs terminalimiz ilçemizin özgün dokusunda fark edilecek bir değişimi gözler önüne sereceğini ifade eden Belediye Başkanımız Fatih Üçok;. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin temelini atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bittiğinde sadece görsel bir yapı olmakla kalmayıp, işlevsellik bakımından da kendini gösterecek bir tasarım olacak. İlçemize yakışacak ve uzun yıllar hizmet verecek olan bu yapının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı tören yapmamayı uygun gördük, inşallah terminalimizin açılışını hep birlikte el ele gerçekleştireceğiz.” dedi.

Temel atma programına Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un yanı sıra Başkan Yardımcılarımız İzzet Balcı, Adem Cılız ve Mahmut Aslan, Daire Müdürlerimiz ve çok sayıda çalışan personelimiz katıldı.

YENİ OTOGAR’DA NELER OLACAK

Yaklaşık 1200 m2 alana sahip olacak otogar binasında araçlar için giriş ve çıkışın yapılabileceği giriş noktası yer alacak. Ön cephede sadece otobüs, taksi ve servis araçları için ayrılmış park yeri olması planlanırken yolcularımız içinde arka kısımda misafir araç park yeri mevcut olacak. Ferah ve geniş bir mekân olması düşünülerek tasarlanan bekleme salonu, kafeterya, büfe ve yazıhanelerin eşliğinde bebek odası, emanet odası, mescit, wc, polis odası, zabıta odası ve yönetici odası da yer alacak.Projesi tamamlanan otogar, yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte sosyal donatılara sahip olacak.