DEMOKRASİ ZAFERİ 3 YAŞINDA

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin üçüncü yılında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında ilçemizde programlar düzenlendi. Anma töreninde binlerce hemşehrilerimiz şehitlerimiz için dua etti.

Akşam namazı öncesi Belediyemiz tarafından oluşturulan ‘Suluova 15 Temmuz Demokrasi Meydanımızdaki ki platform ve alanda toplanan hemşehrilerimiz okunan ezan ile birlikte akşam namazını topluca Şeker Camii’nde eda etti.

Düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Suluova 15 Temmuz Demokrasi Meydanını dolduran ve ellerinde ki Türk Bayrakları eşliğinde, 15 Temmuz Hain Kalkışmasını bastırarak iç ve dış düşmanlara karşı Türk halkının verdiği kahramanlık destanının yıldönümünü kutlayan Suluova hemşehrilerimizi selamlayan Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz; 15 Temmuz 2016 tarihinde ki hain darbe girişimi gününde ve gerekse de yıldönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde vatana ve demokrasiye sahip çıkarak üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getiren tüm Türk halkına ve Suluova halkına teşekkür ederek şehitlere ve gazilere minnet ve şükranlarını sundu.

15 Temmuz gecesi verilen şehit ve gazilerin cesaretleri, dirayetleri ve kararlı dik duruşları ile Türk halkının tarih yazdığını belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını veren şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şifalar dileyerek minnet duygularını ifade etti.

“15 Temmuz’a darbe diyemeyen darbenin bir parçasıdır.”

15 Temmuz’un üzerinden 3 yıl geçtiğini ve bu hain kalkışmanın ülkemizdeki etkilerinin ise halen geçmediği, yarattığı travmanın tüm toplumun üzerinde ve Ülkemizin üzerinde devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “Darbe’nin izlerini silmeye büyük bir gayretle devam ediyoruz, hain darbe kalkışması gecesinde belki biz şehit olamadık o geceye ve onlara şahit olduk. Bir ülkenin bir gecede 1000 yıllık destanına şahit olduk. Tanka, topa ve uçaklara karşı bu milletin büyük bir cesaretle önüne çıktığına şahit olduk. Rabbim onlardan razı olsun, o gece Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile birlikte FETÖ’cü hainlere karşı tüm milletimiz büyük bir cesaret örneği gösterdi. Ordu içine yuvalanmış bu hainler ve işbirlikçileri milletin silahını millete doğrultular. Millet Meclisi’ni bombaladılar, bu ülke daha önce de darbe gördü, daha önce de hainlikleri yaşadı, ama kendi silahı ile kendi milletiniN hedef alınmasını görmemişti. Rabbim bu ülkeye bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Bizler de 15 Temmuz’da Suluova ve Amasya olarak o gece Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak Meydanı onbinlerce hemşeriniz ve kardeşimizle birlikte “Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır” diyerek evinden vedalaşarak meydanda toplandı ve vatan nöbetini 27 Gece boyunca sizlerle birlikte tuttuk. Suluova halkımızdan Allah razı olsun. Bu millet geçmişteki darbelerin hiçbirini unutmadı. Bütün bunların ardında da dış güçler ve onların içimizdeki işbirlikçileri vardır. 15 Temmuz’a darbe diyemeyen darbenin bir parçasıdır.” dedi.

Darbenin artçıların ve ekonomik saldırıların devam ettiğini belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “Bize sürekli “güçlü olmayın yoksa ekonomik yaptırım uygularız” diyorlar. Bu ne demektir, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye’nin bu bölgede yaşamasını istemiyorlar. Aslında bu mücadele ve kavga 1071 tarihinde Anadolu’nun kapılarını ecdadımız açtı an asıl mücadelemiz o zaman başlamıştı, biz bu kutsal toprakları kendimize yurt edindik, buradan Avrupa’nın içlerine kadar giderek kültürümüzü, medeniyetimizi götürdük. İşte o zamandan beri bu mücadele devam ediyor. Anadolu’dan bizleri çıkıp atamadıkları müddetçe burada güçlü bir Türk devletini alt edemeyecekler, bizlere düşen de ciddi sorumluluklar var. Bu Milletin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, bu milletin birtakım ayrıştırmalara ihtiyacı yok. Anadolu’da birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var Anadolu sırtlanların yolu üzerinde. Biz de ona göre çalışacağız, Anadolu bu coğrafya dünyaya hüküm etmek üzere Allah tarafından bizlere bahşedilmiş nadide bir toprak parçasıdır, tüm mevcut potansiyeli ile dünyayı yönetecek bir coğrafya parçasıdır. Onun için bu ülkenin milleti olarak bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havaalanındaki konuşması sinevizyon aracılığıyla canlı olarak Suluova halkı tarafından izlendi.

Suluova’da düzenlenen 15 Temmuz yıldönümü anma etkinlikleri son bölümünde, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için dualar yaptırdı.

Anma programı tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde ki tüm camilerde gece yarısı Saat 00.13’de Selaların okunmasıyla sona erdi.

Büyük bir katılımın yaşandığı anma etkinliklerine katılanlara Belediyemiz tarafından Türk Bayrağı ve ikramlar verildi.

15 Temmuz gecesinde olduğu gibi anma etkinliklerinde de dik duruşu ve kararlılığıyla Demokrasi Nöbeti tutan ve demokrasiye sahip çıkan Belediye Başkanımız Fatih Üçok’a,  İlçe Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Oğul, Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, MYO Müdür Yardımcısı Fadime Seyrekoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer, MHP İlçe Başkanı Hasan Işık, TSO Başkanı Turgut Aksu, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Basri İnan ile Recep Şen, Belediye meclis üyeleri, kurum, kuruluş temsilcileri ve binlerce hemşehrimiz eşlik etti.