Suluova’da 15 Temmuz Coşkuyla Kutlandı

Suluova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Anma töreninde binlerce Suluova’lı şehitler için dua etti.

Suluova Kaymakamlığı ile Suluova Belediyemiz tarafından 15 Temmuz Meydanında  düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Garnizon Komutanı Cenk Alper Göksu, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer, Mhp İlçe Başkanı Osman Aday, TSO Başkanı Turgut Aksu, STK Temsilcileri bürokratlar ve Türk bayrakları taşıyan binlerce Suluova’lı hemşehrimiz katıldı. Kur’an tilavetiyle başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Mehter gösterisi ve ilahilerin okunduğu programda hemşehrilerimiz hep birlikte şehitler için dua etti.

Akşam namazı öncesi Belediyemiz tarafından oluşturulan ‘Suluova 15 Temmuz Demokrasi Meydanımızdaki ki platform ve alanda toplanan hemşehrilerimiz okunan ezan ile birlikte akşam namazını topluca Şeker Camii’nde eda etti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşa hitaben konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Fatih Üçok; Değerli hemşehrilerim; bundan tam 2 yıl önce işte tam bu vakitlerde Boğaziçi köprüsündeki darbe kalkışmasının tüm türkiye’ye yansımasından sonra sizler akın akın işte bu meydana doğru gelmeye başladınız ve çok kısa bir süre içerisinde siz vatansever hemşehrilerimiz ile birlikte şu koca meydanda onbinleri bulduk. Ve tam 27 gün boyunca bu meydandan Hem Türkiye’ye hem de dünyaya Güzel bir birliktelik örneği verdik.  İşte bugün olduğu gibi sizlerle gurur duyuyorum. İki yıl öncesinde bizleri 27 gece boyunca yalnız bırakmadınız. Bugün yine demokrasimize, geleceğimize, istikrara ve dini Mümine sahip çıkmak için buradasınız.  Yaşadığımız bu coğrafya, Anadolu coğrafyası dünyayı yönetmek için kurulmuş bir coğrafya. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Biz 1071 yılından beri bu coğrafyada Şehitler veriyoruz, bedel ödüyoruz. Belki daha çok bedel ödeyeceğiz ama bu topraklardan asla vazgeçmeyeceğiz. Görüyorsunuz Türkiye’ye kurulan bütün kumpasların arkasında masonik kuruluşlar var ve onlarla birlikte hareket eden ve Hristiyanlar var. Mesele şu; Güçlü bir Türkiye İslam alemine de Türk dünyasına da liderlik edecektir. Bunu engellemek gerekir, Anadolu’dan çıkarmak gerekir. Avrupa’daki Türk izine tahammül edemeyenler bugün Anadolu’da Müslüman bir Türk varlığına asla tahammül edemiyorlar. Onun için bizlerin yapması gereken en önemli şey bu coğrafyada kalıcı olacak önemli atılımları, gelişmeleri, ekonomik yatırımları hep birlikte yapmalıyız. Ben bu darbenin savuşturulmasında ve engellenmesinde Türk Silahlı kuvvetlerimiz içerisindeki Kahraman Askerlerimizi, Emniyet Teşkilatındaki Kıymetli Polislerimizi ve cesareti kararlılığıyla her zaman gurur duyduğumuz Aziz Milletimizi buradan bir kez daha hayırla yad etmek istiyorum. Bu milletin genlerinde müthiş bir vatan sevgisi var, vatan aşkı var, vatanına sahip çıkma dinine sahip çıkma aşkı var. İnşallah bu aşk hiçbir zaman eksilmeyecek ve çoğalacaktır. Nesilden nesile, kuşaktan kuşağa devam edecektir. Kıymetli hemşehrilerim bugün de güzel bir fotoğraf verdiniz. Bu birlikteliğimiz umuyorum ki içimizdeki hainlere onların işbirlikçilerine ve dışarıdaki uzantılarına büyük ders olur. Ben bir kez daha şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Aynı zamanda Anadolu’ya geldiğimiz 1071’den Çanakkale Savaşı’na, Çanakkale Savaşı’ndan bugünlere kadar binlerce şehit verdik hepsini rahmetle ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Cenabı Allah bizlere şefaatçi eylesin Bizleri yalnız bırakmayan . Aziz hemşehrilerimizi de tebrik ediyorum.” Dedi.

İlçe Kaymakamımız Vural Karagül ise gerek 15 Temmuz 2016 tarihinde ki hain darbe girişimi gününde ve gerekse de yıldönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde vatana ve demokrasiye sahip çıkarak üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getiren tüm Türk halkına ve Suluova halkına teşekkür ederek şehitlere ve gazilere minnet ve şükranlarını sundu.

Protokol konuşmaları ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü anma etkiliklerinde Belediyemiz çeşitli sinevizyon gösterileri sunarken Kuran-ı Kerimler okundu hatmi Şerifler yapılıp dualar edildi.

15 Temmuz yıldönümü anma etkinlikleri, Saat:21.00’de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın Belediyemiz tarafından meydanda oluşturulan sinevizyondan canlı olarak yansıtılması ve Şeker Camii’nde Sabah namazı halkla birlikte namaz kılınmasıyla devam etti.

Program ilçemizdeki tüm camilerde saat 00.13’de selaların okunması sonrasında Belediyemizce yapılan ikramlar ile son buldu.