TEDAVİSİ YAPILAN ÇAYIR DELİCESİ DOĞASINA SALINDI

Duyarlı Hemşehrilerimiz tarafından bulunarak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize getirilen ve burada kontrolleri yapılarak büyütülen 4 Çayır delicesi kuşu doğaya salındı.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, duyarlı vatandaşlarımızın bulduğu 4 Çayır delicesi kuşun Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından bakımları yapılmak üzere kendilerine ait Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine getirildiğini söyledi.

Kuşların merkezde bir süre tedavilerinin yapıldığını belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “Bunlar göçmen kuş türüdür. Ülkemizin özellikle sulak alanlarında görülen kuşlardır. Rusya’dan Avrupa ve Afrika’ya kadar uzunca bir yolu katediyorlar. Üreme dönemlerinde ülkemizin muhtelif yerlerinde özellikle sulak alanlarında ürüyorlar. İlçemizde ilk defa denk geldik. Yılın belli dönemlerinde sıcak alanlara, daha sonra tekrar kuzey ve güney istikametinde hareket eden kuşlardır. İlçemizde de bir müddet üreme anlamında konakladılar. Rahatsız olanların tedavisi yapıldı.” diye konuştu.

Yedi Kuğular Kuş Cenneti bölgesinin aynı zamanda bir sit ve sulak alan olduğunu, Ak pelikan gibi 100’e yakın göçmen kuşun bu bölgeye gelerek ürediklerini ve bir müddet konakladıklarını, bu bölgede kuş gözlem evi yaparak hizmete açtıklarını belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok, alandaki “Millet Bahçesi” projesi hakkında da bilgi vererek ilçemize hayırlı olsun dedi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal ile Yedi Kuğular Kuş Cenneti mevkiinde tedavisi yapılan kuşları doğaya bıraktı.