TEK AYAĞI OLMAYAN KEDİYİ SAHİPLENDİ

Belediyemiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi tarafından kontrolleri yapılan ve tek ayağı ameliyatla alınan kediyi, hayvansever hemşehrimiz sahiplendi.

Suluova MYO Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencileri tarafından sokakta bulunarak Belediyemiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde teslim edilen yaralı kediye yapılan kontroller sonrasında ayağında his kaybı teşhisi konulmuştu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama- Araştırma Hastanesinde ameliyatı gerçekleştirilen ve tek ayağı ameliyatla alınan kediyi hayvansever Sevim Tutkum Çatar sahiplendi.

Samsun’un Havza ilçesinden Belediyemiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini yakından görmek, yetkililerden bilgiler almak ve hayvan sahiplenmek için iletişime geçtiğini ifade eden hayvansever Sevim Tutkum Çatar ” Suluova Belediyesine böylesine güzel bir hizmeti gerçekleştirdiği için öncelikle teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız pet shoplardan hayvan almadan önce barınaklara gelip hayvanları görebilirler. Mutlaka istedikleri gibi bir hayvan bulacaklardır. O yüzden satılmak almak yerine sahiplenme yolu tercih edilmeli. Sahiplenme ile bir taraftan vatandaşlarımıza sevecen bir dost kazandırırken diğer taraftan da yardıma muhtaç sokak hayvanlarına da sıcak bir yuva sağlanmış oluyor. ” ifadeleri kullandı.

CAN DOSTLARA HİZMETTE SINIR YOK

Hizmete açılan 09.08.2017 tarihinden bu zamana 428 köpek kısırlaştırma, 68 kedi ve köpek sahiplendirme, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile yapılan protokol anlaşmasıyla 18 ameliyat gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi hemşehrilerimizin sağlığı açısından büyük önem taşıyan sokak hayvanları konusunda çalışmalarına titizlikle devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından tespit edilerek tedavileri tamamlanan yardıma muhtaç hayvanlar, bulundukları yerlere bırakılmadan önce sahiplendirilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Tedavileri yapılan sokak hayvanları ise, gönüllü hayvan severler sayesinde sıcak bir yuva bulma şansı buluyor.