Türk Milletinin, “Türkiye Geçilmez” dediği tarihin adıdır 15 Temmuz!.

12 Temmuz 2018
Türk Milletinin, “Türkiye Geçilmez” dediği tarihin adıdır 15 Temmuz!.

Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanımız mesajında şunları kaydetti

“Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz’da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Üzerinde sere serpe gezindiğimiz toprağın her bir metrekaresi hürriyet ve istiklale kendisini adamış nice kahramanın şehit kanıyla vatanlaştırılmıştır. Ümmeti İslam bugünlere nice şehitler vererek gelmiştir. Aziz milletimizin Dünya Demokrasi Tarihi’ne kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz Demokrasi Destanı, milli hafızamızdan asla silinmeyecek kadar büyük bir öneme sahiptir.

Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine ve yarınlarına engel olmak isteyen hain zihniyetin yarattığı tahribatı ve halkımızın cansiperane olarak verdiği mücadeleyi zihinlerde tutmak istiyoruz. O hain geceyi ve kalkışmayı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bugünün ruhuna uygun olarak da o tarihte verilen şehitlerimizi yâd etmek ve demokrasimize sahip çıkmak üzere yine nöbette olacağız. İki yıl önce yaşanan o kara gecede nasıl ki sokaklara ve meydanlara çıkarak demokrasiye ve vatanımıza sahip çıkmışsak, 2 yıl sonra yıldönümü olan 15 Temmuz 2018 tarihinde de bu hainlere yine en güzel cevabı meydanlardan vereceğiz.

O gece bu vatan uğruna, vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna toprağa düşen kardeşlerimizi, bacılarımızı ve evlatlarımızı rahmetle, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Gazilerimizi ise, başımızda bir ömür taşıyacağımız şanlı birer tac olarak kabul ediyoruz. Allah bu millete bir kez daha böyle bir felaket yaşatmasın. Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz kaim olsun inşallah.” dedi.