TYP İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Belediyemiz ile Amasya İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Toplum Yararına Program’ kapsamında katılımcılarının belirlenmesi için Noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Belediyemiz ile Amasya İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan Toplum Yararına Program kapsamında 15 Mart 2017 tarihinde başlatılacak olan TYP katılımcılarının belirlenmesi için Reis düğün salonunda Noter kura çekimi yapıldı. 246 başvuru arasından 80 kişi noter huzurunda kura ile istihdam edilecek isimler belirlendi. Kura çekiminin yapılmasının ardından hak kazanan hemşehrilerimiz, 6 ay süre ile Belediyemizin çeşitli bazı birimlerinde görev alacak.

Kura çekiminin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanımız Fatih Üçok, İş kur programının özellikle en eski kullanıldığı kurumlardan birisinin Belediyemiz olduğunu belirtti.

İş Kur TYP programlarının çok yönlü faydaları olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “Daha önce başlayan ve Mart ayında sonlanacak bir programı bitirirken bugün yeni bir programı başlatarak çekilen kura neticesinde belirlenen hak sahibi 80 hemşehrimiz 6 aylık süre itibariyle bünyemizde çalışmaya başlayacaklar. Bu yeni programı başlatmak, Belediyemiz için iş gücü takviyesi olurken aynı zamanda da Suluova’da çalışmayan bazı kesimleri iş gücüne dahil etmek anlamına geliyor ki bu belirlenen hak sahipleri içinde ekonomik kazanç ve destek anlamına geliyor. İş Kur TYP Programlarını, Suluovamızı güzelleştirirken iş kur programından yararlanan birçok kişiye de bir meslek edindirme kursu gibi değerlendiriyoruz. İş Kur programlarının 2-3 tanesinde çalışıp ta meslek kazananlar var. Bahçıvanlık, park-bahçe işi, çim ekme işi, peyzaj işi, fidan ve ağaç bakımı işi, parke taşı döşeme işi gibi çalışmalar aslında vasıfsız iş gücünden vasıf kazandıran çalışmalardır. İnşallah bu program bundan sonraki süreçte de devam ederde daha çok vasıfsız insanımızı vasıflı ve iş sahibi hale getiririz” dedi.