Ulaşım Haberleşme

Suluova, Türkiye’nin doğu, batı, kuzey ve güney bölgelerine ulaşım sağlayan kara ve demiryolları bulunan bir şehirdir. Ulaşım sorunu yoktur.Her yöne direkt bağların kurulabilmektedir. Yakın zamanda kullanıma acılan Merzifon Havaalanı ile hava yolu taşımacılığı da yapılmaktadır.Deniz yolu ulaşımı için Samsun’a 98 km mesafededir. İlçemiz Amasya’ya 24 km, Ankara’ya 320 km uzaklıktadır.
Sultan Reşat zamanında Orta Avrupa’yı ve Karadeniz’i Basra Körfezi’ne bağlamak amacıyla Samsun-Bağdat demiryolu hattı üzerinde 106. Kilometrede bulunur. Hattın yapımına 1911 yılında başlanmış Birinci Dünya Savaşı nedeni ile yapımına ara verilmiştir. Demiryolu ve İstasyon binası Fransızlar tarafından yapılmıştır. 1924 yılında yeniden başlatılan hat çalışması 1927 yılı 21 Kasımı’nda tamamlanarak işletmeye açılmıştır. İlçemizin diğer ucunda bulunan Hacıbayram İstasyonu 1934 yılında hizmete açılmıştır.Bu istasyonumuzda yük taşıması yapılmakta olup yolcu hizmeti ise kısmi olarak verilmektedir.
Suluova İstasyon binası ilk olarak 1944 yılında yapılmış;yolcu ve yük hizmetine açılmıştır, istasyonumuz İstasyon binası, ambar binası, işçi barakası ve 4 adet lojmandan oluşmaktadır. Bu hattan da günlük Samsun-Sivas-Samsun arasında çalışan 2 adet bölgesel ekspres, Amasya-Hacıbayram-Havza-Amasya arasında çalışan 6 adet raybüs treni ile toplam 10 adet yolcu treni çalışmaktadır.Yük treni sayısı ise ortalama günlük 15-20 arasında değişmektedir. Hatta ortalama 2S-30 arasında tren işlemektedir.
İlimizde bulunan Merzifon Askeri Havaalanı 2006 yılında başlatılan çalışmalarla sivil hava terminal binası yapılarak: sivil uçuşlara da açılmış olup her gün İstanbul Merzifon arası uçuşlar yapılmaktadır, özellikle kargo taşımacılığının yapılabilecek olması ilçemizde kurulan ÛSB açısından önem taşımaktadır.Havaalanı ilçemize Merzifon üzerinden 25 km. Yedikır üzerinden 10 km. mesafededir.
İlçemizde radyo ve televizyon yayınlarının büyük bir çoğunluğu izlenmekte olup, özel radyo ve televizyon yayınları da İlçede bulunan uydu yansıtıcı araçlar ile izlenmektedir.İlçe merkezinde bir, köylerde yedi olmak üzere toplam sekiz telefon santrali yapılmıştır.Telefon kapasitesi 13.536, abone sayısı 9.047’dlr.Merkez ve köylerde ADSL kapasitesi 3500, abone sayısı 2640 adettir.İlçemize; gazete, dergi, mecmua ve diğer kültürel kitaplar, her gün muntazam olarak gelmektedir. İlçemizde mahalli yayın yapan, mahalli haberleri ulaştıran bölgesel radyo, televizyon ve İki gazete mevcuttur. Üç matbaa bulunmaktadır.