YARDIM TIRI DUALARLA YOLA ÇIKTI

28 Ocak 2020
YARDIM TIRI DUALARLA YOLA ÇIKTI

Belediyemiz, Kızılay Derneği Suluova Şubesi ile Taşıyıcılar Kooperatifi koordinasyonunda; STK’larımız ve hemşehrilerimizin destekleriyle “Sesinizi duyan var Elazığ” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasında toplanan insani yardımlar dualarla uğurladı.

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlar için 45 bin Tl nakit para ile birlikte ısınma giyim ve gıda malzemeleri yüklü 1 tır dualarla gönderildi.

Suluova Belediyesi, Türk Kızılay’ı Suluova Temsilciliği, Suluova Taşıyıcılar Kooperatifinin koordinesinde “Sesinizi duyan var Elazığ” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasına tüm sivil toplum kuruluşları ve hemşehrilerimiz destek verirken, depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla başlatılan yardım kampanyasına katkıda bulunmak için tüm Suluovalılar seferber oldu.Yapılan çağrıların ardından 1,5 günde toplam 45 bin Tl nakit para ile ısınma, giyim ve gıda malzemelerinden oluşan 1 tır yardım toplandı.

Yardım malzemelerini göndermek için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda program düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz, çok üzüntü duydukları deprem dolayısıyla tüm ülke genelinde devlet ve millet el ele vererek depremzedelerin yardımına koşulduğunu, ilçe olarak ta ilk andan itibaren üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek adına kampanya düzenleyerek depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Kampanyaya destek olan herkese teşekkür eden Belediye Başkanımız Fatih Üçok ise, depremzedeler için tüm ilçe halkının seferber olduğunu, Suluovalı vatandaşların küçüğünden büyüğüne kadar herkesin dua ederek ve yardım kampanyaları düzenleyerek depremzedelerin acılarına ortak olmaya çalıştığını, Türk halkı ile Suluova halkının her zaman olduğu gibi zor günlerde tüm sorunları geride bırakarak birlik ve beraberliğini temin edip yine en güçlü şekilde tüm dünyaya mesaj verdiğini söyledi.

Türk Kızılay’ı Suluova Temsilcisi Eyüp Oruç’da, tüm insani yardım ve kampanyalarda odluğu gibi Suluova halkının yardıma koştuğunu belirterek kampanyaya emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ın yaptırdığı dualar eşliğinde yardım malzemelerinin yer aldığı 1 tır depremzedelere ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Kampanyanın başlamasının ardından 7’den 77’ye tüm ilçe halkı karınca kararınca imkanları ölçüsünde yardıma koşarken özellikle anasınıfı ve ilkokul öğrencileri biriktirdikleri harçlıkları ve de yazdıkları mektupları depremzedelere göndererek destek olmaya ve moral vermeye çalıştı, Suluova Gençlik Merkezi Liderleri ile gönüllü gençlerde kısa sürede topladıkları ısınma ve gıda malzemelerini depremzedelere yollayarak acılarına ortak olmaya çalıştı.